Saturday, April 23, 2011

Supelsaksad Pärnus

Suure reede hommikul lonkisin mööda Pärnu rannarajooni ja otsisin kerget kõhutäit. Turismihooaeg pole veel alanud, mistõttu polnud valik just kuigi lai. Või veelgi ausamalt - valikut polnud mingit. Kell 10 hommikul on enamik asutusi lihtsalt kinni.

Aga taevale tänu, et need teised kohad kõik suletud olid! Tänu sellele juhtusin sisse astuma täiesti imetabasesse kohvikusse - Supelsaksad.

Vana tõde on, et parima ja eheidaima elamuse saad juhul, kui sul puuduvad mingid ootused. Minnes nooblisse restorani, võid kergelt pettuda, kuna sinu ootused on liiga kõrged. Leides tagasihoidlikust majakesest aga mõnusa söögitoa, võid saada suurepärase kogemuse, isegi kui serveeritu on keskpärane. Aga keskpärane - see sõna ei sobi Supelsakstega kohe mitte!

Pisut räämas maja, kohmakas sisenemine, veidi kitshimaitseline sisekujundus (kuid seda kõige armsamas mõttes) - kõik see ei ajenda külastajat ootama midagi erilist. Kuid siis tulebki üllatus!

Aasiapärane seene-krevetisupp (4.-EUR) oli oivaline. Külluslik ja tasakaalus maitse, kookospiimane mahedus ja krevettide hõrk soolasus, sidrunine happenüanss .... mmmm lihtsalt võrratu! Kuigi mõistagi olid toorained sügavkülmast võetud, ei rikkunud see kröömikegi tulemust.

Soe Nizza salat forelli ja tuunikala-kappari kastmega (5..-EUR) osutus ootamatult kopsakaks. Põhimassi moodustasid kerged eri sorti salatilehed, millesse oli tummistamiseks lisatud hautatud türgi ube, praekartuli viile ja mõistagi kalatükikesi. Kahjuks osutus kauni pisikannukesega lisatud kaste üsna iseloomutuks ja üldmaitses domineeris sool ... kuid tegu võib olla minu esmasest supielamusest liiga ärahelitatud maitsemeele väikese solvumisega:)

Kohv polnud küll suurem asi, aga kolleeg võttis omale sinna kõrvale koduse pasha mangokastmega - ning asinuüksi tolle pisikese desserdi päikeseline välimus paneb heldima.

Hindaks asja siis nii:
- interjöör 4+ (ehkki eksterjöör oleks pigem 3, kuid siis kaoks ära ka see mõnus kodusus)
- teenendus kindel 5 (väga viisakas ja naeratav)
- toit 5 (mitte odav, kuid hinna-kvaliteedi suhe õigustab seda)

Nii et - kel Pärnusse asja, soovitan!