Sunday, December 11, 2011

Praetud pastinaak

Kas olete kunagi proovinud praadida pastinaaki? Soovitan soojalt! Lihtne ja kiire amps, mis kõlbab nii prae kõrvale kui niisama nillimiseks.

Ega miskit õpetust polegi siin jagada. Võtke lihtsalt üks pastinaak ning lõikuge üsna õhukesteks seibideks ... nonh nii kuni 5 mm paksusteks. Kuumutage tilk õli pannil ning laduge viilud sinnasamma. Ainuke nõks, mida mina soovitan - praadige madalal kuumusel ja kaane all, nii saab tulemus mõnusam.

Soola lisage alles siis, kui kettakestel teist külge keerate. Kaane all prautades? (praadimise ja hautamise ristandsõna, mille hetkel välja mõtlesin :) ) tabate paraja hetke keeramiseks ära siis, kui juurikast auranud niiskuse tilgad hakavad kaanelt tagasi pannile valguma ja särisema. Või siis veelgi lihtsamalt - kontrollides, kas pastinaak on juba kuldseks muutunud altpoolt ... kuid selleks peate tihti kaant kergitama, mis pole aga hea, kuna lasete siis niiskuse välja.

Uskuge mind - sedamoodi valmistatud pastinaaki söövad isegi muidu juurikate suhtes umbusklikud tegelased!

No comments:

Post a Comment