Tuesday, June 21, 2016

Kärme Küülik Haapsalus

Haapsalu ahtakeses, kuid sümpaatses kesklinnas leiab läbisõitja ridamisi kutsuvaid uksi erinevatesse maitsemaailmadesse. Kuna pole sellesse linakesse enam aaaaaastaid sattunud, teen kiire kõne gurmaanlusesse langevale kamraadile ja kuulen soovituseks "Kärme Küülik". No mis siis ikka.

Otse linnusemüüri kõrval pooleteisekordses puumajas end sisse seadnud pesake tundub igati supelsakslik, kergelt toretsev kuid siiski väljapeetud. Mõnusa ilma tõttu saab valitud terassil istumine ja üldine olek saab algusest peale mõnusalt lebo tunnetuse. Suvi ju!

Õnneks pole turistide tulv veel alanud ja teenendus on kiire, ehkki piiga on ilmselt hajevil ... aga noh mis nüüd sellest, eks ole.

Eelroaks valin peedicarpaccio kodutehtud kitsepiima toorjuustuga (8.-EUR). Rukolakihi alla peituvad peediviilakad on ... hmmm ... huvitavalt vinnutatud. Mitte krõpsuks lastud, vadi justnimelt vinnutatud. Selline meetod võiks toimida mõnusa maitsetugevdajana, kuid erilist vaimustust esile ei kutsu. Veidi nahksed kettakesed oleks võinud saada peale nt balsamico-oliivõli segu, kuid praegusel juhul jäävad nad pisut tuimaks. Kitse-toorjuustu pallikesed on aga mõnusalt kreemised, eheda ja värske maitsega ning piiniaseemned sobivad siia juurde oivaliselt.

Pearoaks teen ilmselt midagi tavatut, tellides "grillitud-küpsetatud aiaannid suurel taldrikul" (10.-EUR). Tõenäoliselt võetakse seda mitme peale mingi liha kõrvale, kuid kerge suvine ilm pani tahtma midagi sama õhulist. Seda enam, et grill-köögiviljad võivad olla päris mänguline tegu kokale ja põnev amps sööjale. Paraku igasugune põnevus jääb ära. Praetud kartulid ja vokitud ning marineeritud köögiviljad on küll päris maitsvad, kuid ei tekita mingit erilist emotsiooni. Väike soovitus - toidus kasutatud paprika ja suvikõrvitsa laastude peale on imelihtne tekitada väike muster ja lisada väike suitsuhõng, kasutades kasvõi grillpanni, kui päris-grillis pole võimalik süsi kuumaks ajada.

Üldiselt - nii ja naa elamus. Tõenäoliselt on selle koha menüüs ka midagi tõeliselt hõrku, kuid antud juhul ja selle valiku puhul mingit kulinaarset kirgastumust ei saabunud. Pöidlad jäävad ebalevalt horisontaalasendisse ... otsest põhjust kasvõi ühte langetada pole, kuid tõsta samuti mitte.

No comments:

Post a Comment