Wednesday, September 7, 2016

Kuusk Ernesto Tallinnas

Mõnusamad kohad on enamasti nurgatagustes. Noh Herne tänav pole nüüd päris nurgatagune, aga kesklinnast eemal vaikne uulitsake igastahes. Ja keset seda veidi agulihõngulist tänavat paikneb üks väärt kohake - Kuusk Ernesto (endine Kuus Hernest).

Et satun sinna lõuna ajal, siis on saal rahvast täis, kuid saan ühe tuttava kõrvale end sokutatud. Teenendus on tipptunni tõttu veidi väsinud, kuid kõik saab siiski kiirelt ja korrektselt aetud.

Supiks saab võetud kookospiimane köögiviljasupp krevettidega (6.-). Kreemine ja heas maitsetasakaalus leemeke peidab enda all kolme hiidkrevetti, mis on parajalt krõmpsuks jäänud. Ribastatud köögiviljad pole samuti liigpehmeks podisenud, eraldi väärib kiitmist juurselleri kasutamine - seda juurikat ei kohta just tihti meie köökides.

Teiseks käiguks võtsin veidi kõhklemisi pardirinna vokitud köögiviljadega (12.-) - pardirind kipub pahatihti hooletul kohtlemisel kummiseks muutuma. Kuid seekord oli lihaga kõik hästi - kergelt seest roosatav liha oli küll tihke, kuid väga maitsev. Vokk aga üllatas tõsiselt ja seda positiivses mõttes. Esiteks pole pikutiribastatud vars-sellerit varem vokkides kohanudki, aga mõte on hea, see intensiivne maitse paneb ka muud tegelased särama. Teiseks olid köögiviljaribad ja sukruhernekaunad vaid hetkeks kuuma panni näinud, olles krõmpstoored, kuid see lisas kogu elamusele vaid värskust ja elu. Imemaitsev magus-hapu-vürtsikas kaste (granaatõuna baasil?) sulatas kõik selle ilu kenasti kokku ja tulemus sai igati suurepärane!

Kokkuvõtteks - mõlemad pöidlad püsti! Krevetilembina oleks ma küll mõnda mereelukat supis rohkem soovinud näha, kuid see on pisiasi. Vokitud köögiviljade värskus ületas kõik ootused ning lihaga võis samuti rahul olla. Kastmetegijale eraldi musi :)

No comments:

Post a Comment