Thursday, October 13, 2016

Kukeke Tallinnas

Olin teel Telliskvi linnakusse ja helistasin kamraadile, et kuhu sööma minna. Peale hetkest mõtlemist soovitas too gurmeesse kalduv kodanik minna Kukekesse. No kui nii, siis naa.

Vanas paekivihoones asuv puhvet rõhub lihtsusele alates sisekujundusest (kukepiltide rohkus pani küll mõnusalt muhelema) kuni menüü vormistuseni. Teenendus - kiire ja korrektne, pole mitte midagi ette heita.

Kuid etteheide tekkis kohe, kui nina menüüsse torgatud sai. Rubriik "supid" kannab endas vaid ühte, ebamäärast rida "päevasupp" ... ja seda pole kah pakkuda! No eks ole, kus on öeldud et õhtul peab päevasuppi saama ... umbes nii või?

Põhiroa osas soovitas noorhärra valida burgeri ja kanašnitsli vahel. Kuna burksikultus on minule siiani arusaamatu, siis valin võimalusel ikka midagi muud ja nii saigi võetud "Viini stiilis parmesani-ürdipaneeringus krõbe kanašnitsel kreemja sellerijuuresalatiga" (8.90). Kõrvale sai priilt valida erinevaid lisandeid, grillitud juurikad tundus mõistlik valik.

Toidu lauale toomise kiirus tekitas alguses hämmingu, kuid siis meenus - koha nimeks on ju "baar-bistroo". Nojah, bistro siis bistro.

Esimese hooga tekkinud hämmeldus - mida teeb sidrunisektor kanašnitslil - läks üle kui esimene amps sai põske pistetud. Ooo - mõnus sidrunimarinaad! See muutis muidu kuivapoolse liha tunduvalt mahlasemaks-maitsekamaks. Tõsi küll, paneeringus väidetavalt eksisteerivat parmesani ei õnnestunud tuvastada.

Salatikuhjatis šnitsli peal mekkis küll mõnusalt, kuid majoneesi kasutamine sellises koosluses pole ehk kõige parem mõte? Oi mulle meeldib majonees, koguni väga, kuid tal on üks halb omadus - ta kipub muid maitseid varjutama. Ma küll oletasin, et see riivitud ollus oli juursellet, kuid kinnituse sellele sain alles nüüd kui menüüst kirjutise jaoks üle vaatasin. Ehk oleks nt mee-sidruni-õli kaste parem valik?

Grillitud juurikad - peet, porgand, bataat, pastinaak - olid jäetud sisuliselt maitsestamata, mis laskis nende ehedatel maitsetel kenasti esile pääseda. Pastinaak va põrsas allub mõistagi halvemini grillimisele ja oli seega nätskelt rõhkevõitu, aga see häiris vaid võrdluses ülejäänud kraami pehmusega.

Kokkuvõtteks - supipöial kehitab veidi nördinult õlgu, kuid praepöial kiidab asja heaks. Erilist gurmee-elamust küll ei saanud, kuid üldmulje on pigem positiivne. Kui on vaja kiirelt süüa, siis võib sisse astuda küll.

No comments:

Post a Comment