Saturday, May 27, 2017

Guacamole korvike

Seeriast - kui süüa teha ei viitsi, aga midagi head ampsata tahaks. Selliseks puhuks on hea, kui kodus leidub pakike tortillasid. Soovitavalt täisteralisi ja neid suuremaid.

Lõikad tortilla neljaks ja muntserdad lõigud muffinivormi pesakestesse. Täidad meele- ja käepärase sisuga, ainukeseks reegliks täidise valikul on see, et kraam ei pea tahtma erilist kuumtöötlust, kuna ahju näevad nad korvikese sees vaid 10 min.

Mina panin ühtede vormide põhja suitsuvorsti viilakaid ja peale eilsest pannile jäänud prae-bataati. Teistesse kapsa-porgandi salatit. Sina pane mida ise tahad, eks ole.

Aga miks on asja nimi "guacamole korvike"? Sest vaata särtsu peab maitses olema ning tortilla ja guacamole on vennad. Ja minul oli värskelt valminud purgitäis seda ilusat rohelist avokaado-möginat, mille lisamine ükskõik millele on jube hea mõte. Mõistagi juhul, kui sa selle avokaadokese oled kenasti sidruniga hapuks ja tšilli ning küüslauguga vürtsikaks tuuninud.

Novat, nii et ükskõik mida sa sinna korvikesse põhjaks ei pannud, tõsta nüüd selle peale lusikatäis kevadevärvilist guacamolet, kata juustuga ning siputa peale nt pitsamaitseaine nimelist ürdisegu. Või pane tomativiil. Või kõike seda ja teist ja kolmandat.

Ahju sa ju taipasid juba ennem kuuma panna? Noh ja nüüd tõstad muffinivormi ahju ja ootad 10-15 min, kuni korvikõrvad kenasti pruuniks tõmbuvad ning juust sulanud on.

Kulu- ja maksumuse arvestust oleks seekord täiesti totakas teha. Kolmest suuremast tortillast saad sa igastahes 12 korvikest, mis rõõmustavad silma ja keelt. Ja pealegi - see on üks lihtsamaid asju, mida köögis teha saab minimaalse ajakuluga
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment