Saturday, January 6, 2018

MUM cafe (Pärnus)

Pärnus Pühavaimu uulitsas on kitsale tänavalõigule end pressinud tervelt neli söögikohta. Üks neist, MUM cafe nimeline puhvet, jäi täna tee peale ette.

Veidi eklektiline, ent siiski sümpaatne sisekujundus sai väikese miinuse kirja keskpäeva kohta liiga valjult tümiseva muusika eest. Kuna nii u 10 lauaga saal oli hõredapoolselt kundedega täidetud, siis oli teenendus kiire ja asjalik, kogu sooritus sai teostatud 35 minutiga.

Menüüs oli vaid üks supp (nurin-norin), sestap tuligi seesama võtta. Tom-Kha supp kana, seente, kookospiima ja seedripähklitega (6.-EUR) "häda" on ette teada olev maitse, seega jääb puudu üllatusmoment ... kuigi eks ka seda supikest saab eri moel ja kvaliteediga teha. Igatahes see 10 minuti pealt laekunud kausike oli hurmavalt hea. Klassikaline maitsekooslus oli välja peetud parimas kvaliteedis. Seedripähkleid leidus kausipõhjas küll vaid mõni, kuid see maitsenüanss (ehkki mitte klassikaline) oli väga mõnus.

Kui pisut norida, siis leivataldrik oleks võinud saabuda enne supp lauda - see toorjuustuline määre oleks olnud mõnus leivatükiga mekkida kohe alguses, kui muud maitsed veel peale pole sõitnud.

Teiseks roaks sai valitud viini šnitsel (12.-EUR). 20 minuti pealt laekus taldrik, mis pakkus nii rõõmsat äratundmist kui üllatust. Hiigelsuur ja krõbe šnitsel ise on äärmiselt stiilipuhas, hea ja asjakohane. Moodsas võtmes lisatud üksikute köögiviljade valmimisaste - väga mõnus, krõmpsjas ja isuäratav. Maitsevõide kettake ja sidrun ... puhas klassika! Aga vaata kuskohas läksid silmad veidi rõngasse - friikartulite serveerimine odavas pubilikus "fish'n'chips" stiilis (ehk siis pangekeses ja võlts-ajalehe seest) mõjus ausalt öeldes kohatult. Krõbeda leivapuruga (?) tembitud tihke külm kaste jäi kõige selle suhtes paralleelseks. Või noh, kui ma oleks kartuli-fännaja, siis oleks ehk kaste kah ära kulunud. Aga ei ole ja ei kulunud.

Kokkuvõtteks - seda puhvetit võib igati soovitada. Supipöial on vägagi püsti, sooritus oli ehk veidi ebatraditsiooniline, kuid marumaitsev. Praepöial on kah püsti, kuigi küsib imestunult - miks te kartuleid sedamoodi serveerite?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment