Monday, July 23, 2012

Perfektne post-paneering

Võõrsõnastatud pealkiri tähendab tegelikult väga lihtsat ja mõnusat vahendist, millega õilistada oma toite.

Eks oled sa ju püüdnud saavutada ideaalset kooskõla krõbeda kooriku ja pehme sisu vahel? Kui jutt on praadimisest, siis on see mõnikord üsna keeruline, eriti kui räägime nt köögiviljadest. Kui tahad jahuga ja/või taignaga mässata, siis saab soovitud efekti suhteliselt lihtsalt ... aga kas sa ikka tahad igakord seda teha?

Leidsin ühe retseptikese, mida soovin sinuga jagada. Uskumatult lihtne lahendus, kuidas saada mõnus koorikuke nt lillakpsaõisikule või kanatükikesele .... ning isegi lihtsalt keedetud makaronide peale raputatuna lisab roale täiesti uue ja omaette väärtuse.

Alustuses võta peotäis puhastatud kreeka pähkleid ja viska need blenderisse või veel parem - köögikombaini purustisse. Ragista pähklipoiss peenemaks, aga mitte päris pudiks. Lisa teist sama palju koredamat riivsaia või -leiba ja lülita massin veel hetkeks sisse. Seejärel kalla segu kuumale pannile ning pruunista aeglasel tulel tasakesi segades - eesmärgiks on saada pähklis leiduv õli veidi voolama ja kogu kraam krõbestada. Kui segu ühtlaselt pruunakas, viska pannile ka killuke tublit koorevõid ja sutsuke soola - see annab purule vajaliku maitse, mistap võid oma köögvilju, kana või kasvõi makarone üsna soolata valmistada.

Soovitan seda mõnusat krõbisevat segu teha valmis kohe rohkem. Mida kohe ära ei pruugi, võid rahulikult panna peale jahtumist kinnise karbikesega külmkappi hoiule ja pruukida kasvõi nädalapäevad hiljem. Usu mind, iga porknatükk või kasvõi kergelt üle panni lastud juustutükk saab hooooooooooopis teise smeki, kui raputad ta üle selle paneeringupuruga!

2 comments:

  1. Kas paneering tuleb peale raputada pärast praadimist või enne?

    ReplyDelete
  2. näh. missigune osa sõnas "post" mõistamtuks jäi? :)

    mõistagi pärast. vabandan ülepingutatud sõnamängu ja vähese seletuse eest.

    post-paneering ehk järel-paneering ongi mõeldud nö järelpaneerimiseks. nt praed mingid jubilad pannil valmis, kallad sinnasamasse peale paneeringupuru ja summid segamini. või lihtsalt raputad soovitud asjadele peale. olen muuseas sel moel "paneerinud" isegi kreemsuppi ;)

    ReplyDelete