Thursday, August 11, 2016

Taverna Tartus

Tartu Raekoja platsi ääres leidub nüüdseks vist küll tubli pool tosinat söögikohta, kui isegi mitte enam. Üks ilmselt vanemaid neist on Taverna ... aga näe, ma polnud sinna veel sattunudki.

Bussiga Tallinnast Tartusse sõites astud Raekoja platsi nõudepeatuses välja, tatsad põiki üle platsi, sisened vana pangahoone külje pealt keldrisse ja nii lihtne see koha ülesleidmine ongi.

Interjöör on keldri-resto kohta ... no ütleme selline viks ja viisakas, aga ei midagi erilist. Veidike rõõmsamaks teeb pilti tšillitriibuline laemaaling :)

Sattusin sisse astuma üsna lõunasel ajal, kuid rahvast oli vähe. Küsisin tellimise ajal, et kas kõik mahub kenasti poole tunni sisse - ja nii ka läks. Teenendus asjalik ja kiire, ehkki entusiasmi- ja naeratusevaba.

Itaaliahõnguline resto rõhub mõistagi eelkõige pitsadele ja ülejäänud valik pole just kuigi lai, kuid ega toidunimekirjade pikkusega ei hiilga ka ka päris-Itaalia-restod.

Itaaliapärane köögiviljasupp lihapallide ja kitsejuustuga (3.50) mõjub mõnusalt koduselt. Kopsakad lihapallid on suisa nii suured, et enne suhupistmist tundub mõistlik nad vähemalt pooleks teha. Ja maitsvad, tõepoolest maitsvad on need pallipoisid, ürdised ja aromaatsed. Supp ise rõõmustab koduse oleku ja värskusega - julgelt suured ja krõmpsjad varsselleri lõigud ja mitte-lödiks-keedetud tomatitükid koos voldiliste makaronitšikutega (kindlasti on neil ka peen italiano-pärane nimi) ulbivad mõistlikult maitsestatud leemes. Kõike peale puistatud kitsejuustupudi annab juurde pikantset kirbust ja kokku ongi väga hää!

Grillitud seafilee juustusalsa-koorekastme, üleküpsetatud kartulite ja röstitud köögiviljadega (7.50) võib närvuma olendi ära ehmatada. Väikese taldriku suurune lihatükk on värskelt küpsetatud, parajalt pehme ja mitte ülemaitsestatud. Juustukaste pole küll niiiiiiiiiiii juustune nagu oleks oodanud, kuid mõnusalt kreemine ja tegelikult parasjagu mahe, et mitte teisi maitseid matta. Parim osa toidust on aga jällegi kodune, suurelt lõigatud ja kiirelt vokitud porkna-sibula-šampinjoni-segu. Kartulimaitseainega ülepuistatud kardulad jätavad mind seevastu täiesti külmaks.

Kokkuvõtteks - igati tubli koht. Mõlemad pöidlad jäävad püsti. Kulinaarset orgasmi ehk küll ei saa, aga aus, kodune ja maitsev igatahes

No comments:

Post a Comment