Monday, January 23, 2017

Sheriff Saloon Tartus


Tartu südalinnas, kaks sammu kesksest Rüütli tänavast kõrvale astudes leiab ühest keldrist asutuse nimega Sheriff Saloon. Olin siiani temast mööda käinud, sest pole eriline burksisööja ja miskipärast oletasin et ega meerikamaa köögi pähe suurt midagi muud pakuta, kuid täna otsustasin ikkagi sisse põigata. Ja olgu juba ette öeldud, et õigesti tegin - õnneks leidub siin ka päristoitu ja seda arvestatavalt hea tasemel!

Lõunase aja tõttu oli rahvast päris palju, kuid õnneks see teenendust väga ei häirinud. Kontrollküsimusele, et kas supp ja praad 40 min sisse mahuvad, vastati pisut ebalevalt et peaks hakkama saama küll. Noh ja saadigi. Tõsi küll, 20 min pealt toodi supp ja u 2 minutit hiljem kohe ka praad ... sellise serveerimisrütmi üle võiks pisut pead vangutasa, kuid vaadakem ikka kööki ehk taldrikusse.

Väikese lisajorinana - puhveti veebileht jätab soovida. Menüü pole kuigi loogiline (nt tuleb otsida kala rubriigist "Steak menu") ning lubadus et "Pildi nägemiseks vajutage toidu nimele" ei tööta.

Supiks võetud (ainuke valikus) "Country Meatsoup" (5.-EUR) on üks igati tubli ja aus värk. Lihasupp selle sõna veidi rustikaalses mõttes - liha leiab taldrikus ikka kohe paksult, kenasti läbisegi ohtra ja julgelt hakitud sibulaga. Koorimata kartuli suured segmendid sobivad toidu nime ja olekuga sama hästi. Tõsi küll, miks porgand on õhkõhukesteks liistakuteks tõmmatud, sellest päris aru ei saa. Aga igatahes on mulje positiivne - maalähedane kraam, ei mingeid peenutsemisi, maitsev ja toekas.

Praeks valitud "Ahjus küpsetatud koha pestoga" (9.90) üllatab positiivselt. Otsus serveerida kala lihtsalt hunniku värske salatiga on igati lahe, kardulas ei peaks tõepoolest olema kerge kalaroa kõrval kohustuslik lisand. Ahjaa, selgub ka õhkõhukese porgandi saladus - see ongi mõeldud murukraami sisse ning siia sobib ta imehästi! Kala alla peidetud sparglivarred on parajas küspsusastmes, bešamellkaste lihtne ent maitsev. Pestoga ohtralt kaetud kalafilee pole küll eriti jõudnud maitset endasse tõmmata, kuid hõrk ja mõnus amps oli ta ikka.

Kõige lõpuks võetud kohvi osutus samuti vägagi heaks, kogu protseduur mahtus lubatud ajavahemiku sisse, nii et üldmulje igati hea.

Kokkuvõtteks - mõlemad pöidlad jäävad püsti. Tõsi küll, ilma erilise vaimustusvõbeluseta, kuid siiski püsti. Seega võib antud puhvetit soovitada teistelegi!

No comments:

Post a Comment