Tuesday, February 19, 2019

Kimchi

Minu ja kimchi teed ei ristu just kuigi sageli. Aga seekord ristusime ja paganama meeldivalt!

Ma ei oska muidugi öelda, kuivõrd "autentne" see antud eksemplar on. Kimchi nagu iga teine sügavalt juurdunud piirkondlik roog omab kindlasti sadu variatsioone vastavalt toorainete kättesaadavusele ja tegija maitsele. Aga põhijoon on tal ikka sama - vürtsikas marineeritud hiina kapsas.

Minu jaoks on see loodusnähtus pigem mitte niivõrd toidulisand, kuivõrd turguti. Vaata kipub arvuti taga väss peale tulema, mis sa teed? Kümme kükki? Tass kohvi? Aga võib ka kaks-kolm ampsu kimchit. Mõne hetke möödudes on silmad jälle lahti ja igasugune mälestus väsimusest läinud. Tõi küll, enne pikemat bussireisi või olulisemat kohtumist ei soovita ... noh saate aru ju küll :)

No comments:

Post a Comment