Wednesday, April 10, 2019

Lime Lounge (Pärnus)

Elu ei väsi sind üllatamast. Kohake, mis oma nime tõttu oli mulle tundunud kerglase glämmibaarina, osutus olevat hoopiski resto ja koguni päris hea! Pärnu kesklinnas on ühe pisikese ja lihtsa kandilise ruumikese mõnusa atmosfääriga täitnud Lime Lounge.

Sama lakooniline kui on nende interjöör, on paraku ka nende veebipesad - nii koduleht kui FB peegel. Paraku ei leidnud ma kuskilt nende menüüd, mida ma tavatsen alati üle vaadata peale külastust. Justnimelt "peale", sest nii saan täpsemalt meelde tuletada toitud nimesid ja koostisi, mis kassatšeki peal tihti vaid ühesõnalisena kajastuvad.

Kergete roogade rubriigist vaatas vastu vaid üksainumas supike. Ehh. Noh aga see-eest tõotas see juba ette olla hea - taipärane supp (5.40) Mõnes mõttes ei ole see isegi aus, sest noh ... tegu on garanteeritud edulooga, mida ära rikkuda on üsna võimatu :) Ja nii läkski - koorene ja vürtsikas leemeke pani maitsemeeled mõnusalt nurruma nagu kassipoja päikeselaigus. Kirsstomatid ja maitsemuru, kanalihatükid ja riis ... noh kõik nii nagu peab. Oodatud häädus ostuski ootamisväärseks. Ooteaeg u 15 min.

Kohapraad (14.40) saabus u 25 minutiga ja nägi välja kaootiliselt kaunis. Taldrik oli kaetud triipude ja täppidega ja läbisegi kuhjatud köögiviljadega, mille peal lebaskles keskmist mõõtu kalaisand. Mida siis selle isanda kohta kosta ... aga suurt ei midagi. Hea, kena ja tore, kuid mingit ahha-efekti ei tekitanud. Noh kasvõi krõbedaks kärsatatud koorikut polnud nahapoolele suudetud tekitada. Kala alla peituv noore kapsa segment oli mõnes mõttes palju põnevam - keedetud ja üle panni lastud õrnad lehed süstisid meeltesse suviseid tuuli - noorest kaspast saab imemõnusaid panniroogi teha - kuid paraku oli ka ülemäära soolane. Brokkolivarrekesed, kale noored lehekesed ja ülinoore türgi oa moodi rohelised jubilad - kenad krõmpsjad. Kummalised mõrkjad kuhjakesed (vist?) marineeritud sinepiseemneid pani hetkeks kummastuma, kuid omamoodi lahe moment seegi. Tiba üllatuma sundis asjaolu, et mingit kastmelaadset elementi taldrikul ei leidunudki, kui seda rolli ei pidanud täitam võine praadimisvedelik.

Kogu sooritus võttis aega u 40 minutit, teenendus sujus kiirelt ja kergelt. Küsimus "kuidas maitses" kõlas siiralt ja soolasuse märkuse peale tehti omalt poolt 10% allahindlust. Kena liigutus, kas ei?

Kokkuvõtvalt soovitan seda puhvetit küll. Supipöial on sellise näo ja hoiakuga püsti, nagu oleks säärane asend kõige ilmselgem asi maailmas. Praepöial nii otsusekindel pole, kuid horisondist kõrgemalt sätib end temagi.

No comments:

Post a Comment