Majoneesi ostmine on minu jaoks siiani olnud paras eneseületamine. Vaatad neid lisa-aineid seal sildi peal ja ohkad. Aga ostmata jätta ka ei saa - mitmes toidus on see kaste lihtsalt asendamatu ... ning maitseb lihtsalt hästi kah:)
Ega polegi valikut kui õppida ise majoneesi tegema! Tõsi küll, ilma munata (nagu klassikalises majoneesis peaks olema), kuid see-eest ka ilma säiltusaineteta! On ju muna see, mis kõige kiiremalt riknema kipub.
Tegin õpetuse järgi ning tuli üsna-üsna hää. Võib-olla ainult soola võiks tuba vähem olla.
Vaja läks:
- 150 ml piima
- 300 ml õli
- supilusika jagu sinepit
- teelusikas soola
- 2-3 supilusikat sidrunimahla
Esimesed neli komponeneti lased kenasti saumikserida sumedaks emulsiooniks, lisad sidrunimahla, suristad veel korra läbi - ja valmis ta ongi!
Ajakulu läks kokku ehk 5 min. Maksumus ... eee ... no ma ei tea, 2.-EUR ehk? Tulemus pool liitrit hüvvvvvva kastet! Ausam, ehedam ja odavam kui poes leiduv!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment