Friday, April 9, 2010

Grillihooaeg avatud!

Umbes nädalapäevad tagasi, nii aprilli esimestel päevadel puges rahutus mu sisse. Kuskilt Karlova majade vahelt hoovas eksimatu grillilõhn. Nagu lahingupasun vanale sõjaratsule, nii mõjus see suitsusegune aroom mu ihule ja vaimule.

Eile õnnestus avada omaenda välihooaeg. Pisike aialapike võimaldab püsti panna katusealuse ning selle ette söepanni. Kuna eelmine "suvemajake" lagunes sügis-tormides ära, siis ostsin Jyskist 399.-EEK eest uue. Ära ei jõua ma imestada, miks need mudelid igal aastal uued on - kas lihtsalt selleks, et ei oleks võimalik uue ja vanu juppe omavahel ühendada? Aga olgu, pisut mässamist ja püsti see roheline varjualus sai.

Kallis kaasa ragistas lillepeenart eelmiste aasta vartest puhastada, mina susstasin söed hõõgvele. Vana ufogrill on küll veidi rooste läinud ja söerest sootuks ära lagunenud, kuid hakkama sai ikka.

Kuni söed parajaks miilasid, segasin kokku kerge salati ja keerasin kokku kaks grillinutsakat. Fooliumi sees saab ju küpsetada mida iganes - igavesti kerge ja lollikindel variant. Ainuke konks, et ei saa poole pealt kontrollida küpsemisastet ja ei saavuta ka krõbedat koorikut. Aga olgu, esimese korra jaoks on seegi hea.

Ühe pakikese sisse sai peotäis loomalihavorstikesi, teise sisse kanafileed. Tulemus ületas ootused. Mitte vorstikeste puhul mõistagi - mis sa nendest ikka niiväga üllatud, kontrollitud värk. Aga kanafilee puhul sai küll ennastki õnnitletud. Olin päev varem ühe kana tükeldanud supi tarbeks ning selle rinnafileed eraldi karpi maitsestuma pannud. Seejuures kuivalt - ainult Santa Maria broilerimaitseainega.

Lasksin ööpäev maitsestunud kahel suurel fileel fooliumi sees, poolsuletud grilli-kaane all 20 minutit küpseda - kümme ühelt ja kümme teiselt poolt. Ilma tilgagi õlita või muu rasvata/vedelikuta sai see imehea! Pahatihti kuivaks kippuv rinnalina oli pehme ja õrn - ning seda ainult omaenda mahlast!

Oijahhh, see lõhn ... see oli lihtsalt oivaline. Isegi läbi kahekordse fooliumpakendi hoovas selline aroom, et pakikeste pööramise järel ei raatsinud kuidagi grillipannist eemalduda. KEVAD!!! Mida soovin ka kõigile :)

No comments:

Post a Comment