Wednesday, April 14, 2010

Hakklihamasina taastulemine ja isetegemine

Isetegemine on nakkav. Ja haigus süvenev. Vähe sellest, et olen sisuliselt loobunud valmistoodete ostmisest (lihatoodete osas), avastasin enda jaoks taas ka hakkliha tegemise.

Lasksin abikaasal kapipõhjast välja otsida hakklihamasina. Teate küll, selle hõbedase, vändaga. Miskipärast on veel number 65 külje peal.

Mõtlesime pisut ja tuletasime kahe peale meelde, et pole seda imevigurit juba nii umbes 15 aastat kasutanud. Kuid nüüd tõin turult tubli tüki tumedat veiseliha, väntasin läbi, lisasin sibulit-küüslauku-jms ning vorpisin valmis hunniku kotlette, lihapalle jms. Isetegemise rõõm sai suuremgi kui toidukraami kuhi.

Et oma süvenevat haigust (ja osaliselt nakkuse allikat) veelgi rohkem paljastada, viitan kondenspiima tegemise loole. Kuskil kommentaaride hulgas leiate ka minu lühi-pajatuse oma katsest. Soovitan!

1 comment:

  1. Mul on ka se riist kasutusel igapäevaselt. Paar päeva tagasi ajasin läbi hunniku isepüütud kogrefileed ja sibulat. Sekka samas koguses veise hakkliha, paar muna, leotatud saia, soola-pipart. Super head kalakotletid said - õhulised ja maitsvad. Hapukurgi-jogurti kastmega ja keedukartuliga väga hea õhtul võtta.

    ReplyDelete