Tuesday, April 7, 2020

Franzia karask

Seda et kõrvaltänava restost on võimalik kaasa osta või et veidi kaugemalt kulleriga koju toitu tellida, on kuulnud ilmselt igaüks, ehk enamik ka seda võimalust kasutanud.

Aga seda et Narva-Jõesuust Tartusse toitu toodaks??? No mis imeloom see nii hea peab olema, mida tasub kaugeltmaalt tellida ja oodata, seda enam et tuuakse kord nädalas? Aga vaata mina tellisin ja jäin kuramuse rahule. Mis on paki sisu, saate Franzia kodukalt ise järgi kiigata, aga mulle meeldis selles olnud karask nii väga, et palusin saata retsepti ja tegin ise järele!

Niisiis, vaja läheb:
- 180 g rukkijahu
- 70 g tatrajahu
- 50 g päevalilleseemneid
- 100 g neljaviljahelbeid
- 75 g suhkrut
- 1 muna
- 50 g õli
- 10 g küpsetuspulbrit
- keefir 250 g
- 1 tl soola
- 40 min küpsetamist 180 kraadi juures

Mis mind selle brutaalse koka retsepti juures eriti võlus, et kõik asjad on antud grammides, mitte vaheldumisi milliliitrites ja klaasitäites või üleüldse vakamaades :) Lihtne ja lollikindel tegu.

Mõtsisin kõik asjad segiläbi, lasksin 5 min tõmbuda, et algselt veidi liiga vedel mass taheneks ning mökerdasin siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pikerguse pätsi. 40 min hiljem võtsin ahjust välja, katsin niiske rätikuga ja lasksin 10 min jahtuda.

Maitse osas jäin väga rahule - tuli üsna sama, ehkki mitte identne. Tekstuuri osas ei ole niivõrd rahul, minu eksemplar tuli liiga mure, teda oli raske lõigata - aga küsimus oli ilmselt selles, et minu külmikust leidus hetkel vaid S mõõdus mune, ilmselt peaks pisut suurem olema, et paremini seoks.

Igatahes väikese võikilluga maitses see kraam suurepäraselt. Palusin hull-Indrekult luba retsepti avaldamiseks ja soovitan seda teilgi kodus järgi proovida!
---
PS koka hilisem kommentaar: "ma muidugi katan karaski kinni paariks tunniks teise ahjuplaadiga, et niiskem keskkond säiliks, kohe ongi teda võimatu lõigata"

No comments:

Post a Comment