Friday, September 6, 2024

Õlivaba majonees

Tavapäraselt on majoneesi nime all pakutav oma lõputus variatiivsuses õli-emulsioon erinevate lisanditega. Toores munakollane, sinep, mingi happeke, sool-suhkur jm maitseained - nendega varieerimine on lõputu.

Nüüd nägin aga õlivaba majoneesi tegemist ning otsustasin ka ise proovida. Kolm-neli kõvakskeedeteud muna, natukese vett (lihtsalt vedeldamiseks, nii umbes supilusikatäis iga muna kohta), väike törts mingit hapet (emulsiooni "sidumiseks" mina kasutasin paari lusikajagu riisiäädikat, aga võib ka sidruni- või laimimahla vms), sool-pipar ja muud maitseained juba oma äranägemise ja maitse-eelistuste järgi.

Mõned videoõpetused juutuubis soovitavad siiski ka väikest õlitilka lisada, see ilmselt annaks siidisemat tekstuuri. Aga minu sooviks oli järgi proovida justnimelt täiesti õlivaba versiooni, teinekord proovin nt tilga kõrvitsa-seemne õliga, see maitse võiks vist sobida. Ja miks mitte ka tiba tahhiini lisada? Aga need kõik on juba järgmised mängud.

Nii et keedumuna ja saumikser/blender ning mängige maitsvalt!

Ahjaa, kas seda tulemust nüüd nimetada majoneesiks või "munakastmeks", ma polegi kindel, mis teie arvate?

No comments:

Post a Comment