Tuesday, August 6, 2024

Astri Buffet (Narva)

Astri buffet, nagu pole ilmselt raske arvata, asub Astri Keskuses. Täpsemalt Astri Keskuse keskmes, esimese korra peal, infopunkti taga. Sisuliselt söökla, aga selle erinevusega, et pole mitte üks ja suur söögisaal, vaid mõnusalt mitmetasapinnaliseks ja sopiliseks mängitud ruum, milles võib end täiesti õdusalt tunda vaatamata sellele, et sisuliselt oled sa suure kaubamaja aatriumis.

Suvelämbes Narvas pole keskpäeval kuigi palju rahvast ringi liikumas ning isegi kaubakeskuse veidi jahedam õhk ei too siia rohkem rahvast. Nii olengi ma sisuliselt ainumas kunde ning nähes minu veidi ekslevat olekut (menüüd kuskil pole, hindu ja nimetusi tuleb otsida meetritepikkuse leti küljest) juhendab mind pehme slaavi aktsendiga proua läbi kogu protseduuri.

Kuna supivalikus oli „kodune seljanka“, siis mõistagi peatun sellel, kuuldes selgitust, et „sada grammi suppi maksab 1.10“ ja hämmeldust „kas hapukoort ei soovigi supi sisse?“. Supp ise on kasinapoolne odavlahendus, koosnedes keedetud odavaimast tükeldatud viinerist ja väikestest keedusingitükikestest, hapukurgist ja kartuliraasukestest. Aga vähemalt maitse poolest on see enam-vähem OK, mõõdukalt happeline ja sutsu magus, nii et larbin kausi siiski tühjaks.

Teise käiguna otsustasin ära proovida „kodune kotlet“ – et kui juba kodune seljanka oli. Seepeale pandigi taldrikule kotlett üks tükk (3.80) ja jäädi ootama, et mida garniiriks valin. Kuna ühes potis oli midagi, mis kandis nime „vahemere köögivili“ (3.10) siis valisingi selle lisandiks ja suundusin lauda, käes äranäritud nurgaga kandik.

Kodune mis kodune – see kotlet ma mõtlen. Jah, saia on liha sisse tublisti segatud, kuid samas on tulemus siiski mahlane ja neutraalselt meeldiva maitsega. Köögiviljaraguu koosneb sibulast-paprikast-porgandist, baklažaanist ja zukiinist, paar oliivipabulat kah lisaks. Ja kas teate, vaata see raguu oli nüüd küll hea, selline mida meil siin tavaliselt markeeritakse kui „aasiapärane“, st magus-hapu ja vürtsikas. Noh olgu, eesti standardi järgi vürtsikas, aga ikkagi – see muutis maitsepildi palju rõõmsamaks.

Viisin mustad nõud näritudnurgalisel kandikul ära ja asetasin asja kohalikku konteksti. Tagasihoidliku lõuna eest sisuliselt 13.-EUR on Narva jaoks tiba paljuvõitu, muude linnade/puhvetite mõttes jällegi üsna odav.

Kokkuvõte sedapuhku sihuke ebalev-positiivne. Supipöial on pigem sorgus viineri-seljonksi peale, kuid praepöial jällegi väikese vürtsirõõmu jagu veidi sirgu. Kuna sisuliselt on tegu sööklaga, siis selles kategoorias tubli keskmine.
---
lugu ilmus siin

No comments:

Post a Comment