Tuesday, August 6, 2024

Kukeseene-kreekapähkli "pasteet"

Kukeseentega on umbes sama lugu kui kabatšokkidega - ühel hetkelneid lihtsalt on sinu köögis. Küsimata. ja niipalju, et ühel hetkel hakkad mõtlema, et mida nendega VEEL saaks peale hakata? Sest no kesse piiks tahab lõpmatuseni seenekastet süüa?

Üheks võimaluseks on teha nendest midagi määrdelaadset. Sest noh köögikombain kutsub tantsule kõiki, sõltumata nende liigilisest kuuluvusest.

Et siis alustuseks röstid pannil ära kreeka pähklid ja kui seejärel on võimalik veidi eemaldada lahtitulnud kelmeid, puhud need minema. Teisel pannil praed sibulad ja seened kenasti läbi - ohtra võiga muidugi! Võid tuleb siin tõesti häbenemata palju panna, sest see annab pärast valmis määrdele siidisema tekstuuri ja parema koospüsimise. Mõistagi maitsestad. Ja ära vaata mulle küsivalt otsa, sest maitseaineriiul on sinu oma, onju!

Ainuke sisuline/ajastusepõhine soovitus, mille annan - kõigepealt purusta kombainis pähklid ning alles seejärel lisa seenemass. Sest vaata kui sa paned pehme osa ennem ja kõvema hiljem, siis too viimane ei purune pehme massi sees liikudes nii ühetaoliseks.

Lased kraamil tunnike-paar jahtuda ja taheneda, võimalusel hoiad ka mõnda aega külmas ja ongi maitsvalt teistsugune määrdeke sul olemas.

Ja no vaata, ega siis ei pea olema seenteks kukekad, võivad ka mingid muud ülemäärastes kogustes kättesattunud seened kasutusse minna. Või isegi - taevas halasta - šampinjonid.

No comments:

Post a Comment