Wednesday, August 28, 2024

Paneeritud pommupulgad

Pommu e. baklažaan e. munataim (eggplant/aubergine) on meiekandis vägagi vähekasutatud taim. Isegi kui ma meenutan erinevate puhvetite poole pakutavat, siis vahest harva kohtab teda nt grillitud köögiviljade hulgas. Samas on tegemist üsna tänuväärse käsnaga, mis ise oma maitset sisuliselt omamata on valmis kaasa minema kõikvõimalike eri roogadega.

No näiteks niimoodi:

- koorid selle lillakoorelise nahkse kesta pealt maha (see sunnik on nii libe, et sinna peale ei hakka ükski paneering, kui just mitte kruvidega ja terahaaval kinnitades)

- lõikad sõrmepaksusteks kangideks (eeeee ... mitte need sinu peenikesed sõrmekesed, ma räägin ikka normaalsetest jurakatest; liiga peened kangikesed lagunevad lihtsalt kuumtöötlemise ajal ära)

- paneerid (esmapaneering ehk jahu maitsesta tugevalt soola-pipra-tšilli milleiganes abil, sest kordan, et pommu ise on õkva maitsetu)

- praed/friteerid ära

- serveerid meelepärase kastmega

Tegu lihtne nagu rehepeks, onju. Tulemus - pealt krõbe ja seest pehme ampsukas, mille kogus on üllatavalt palju võrreldes lähtematerjaliks oleva pommuga.

No comments:

Post a Comment