Friday, August 23, 2024

Tomati-õuna-tšilli värgendus

Ah et miks värgendus? Sest see on lähtekoht, millest võib suunduda

a) marmelaadi poole, kui kasutada pektiiniga suhkrut

b) moosi poole, kui kasutada harilikku suhkrut

c) kastme poole, kui teha kraam veidi vedelam

Ja üldse, kes ütleb, kuskohas on nende kolme piirid ja tõkkepuud?

Aga kui ikka uputab nii tomatite kui õunte osas, siis tulevad igasugu mõtted pähe alates alla-andmisest kuni moosikeeduni. Moosi ma üldiselt väga ei oska süüa, seega prooviks mingit vürtskraami.

Umbkaudu:

- 700 g tomateid

- 300 g õunu

- 150-200 g suhkrut

- maitse järgi tšillit, olgu siis kauna, helveste või kasvõi tšilliõli näol.

Mina tegin laisainimese meetodil, tükeldasin kõik rohmakalt ära viskasin koos kõigi koorte ja südamikega potti (eemaldades vaid sabad ja õuntel õisiku kohad), nii pidada maitsvama kraami saama. Lõpus, peale ligi pooletunnist keetmist, ajasin kõik läbi sõela ning valmis ta ongi. Kui tarretub, on marmelaad; kui ei tarretu, siis on vürtsmoos :)
---
Ah et kohvi? see ei lähe värgenduse sisse, vaid värgendusetegija sisse!

No comments:

Post a Comment