Sunday, August 4, 2024

Esto-Aasia kurgisalat

August on sihandne aeg, kus kõike värsket voolab uksest-aknast ise sisse kogustes, mis ületavad mõistliku. Olles tavaversioonidest ennast siniseks ... noh roheliseks söönud, siis tasub lähtematerjal põnevamaks muuta.

Eipole selleks paremat viisi kui võtta kätte mingi umbkaudne aasia suund ja hakata astuma. Kurgisalati puhul võib nt võtta alustuseks täiesti kodumaist tilli-peterselli (noh et oleks esto lisaks kurgile) ja siis asuda seda kõike väärkohtlema.

Kurki ennast on parim väärkohelda toore jõuga. Noh nt lõigates kurgi pikkupidi pooleks, ja siin rusikanukkidega kraksti laiaks vajutada. Nii võtab see vesine kraam paremini lisamaitseid juurde.

Magus-vürtsikas peab tulem olema, muidu pole Aasia, onju. Võib kasutada lihtsalt mõnda aasiapärast tšillikastet, aga võib magusaks võtta Ketjap Manis kastet ja vürtsiks kimtši marineerimise segu. Ja puistata ohtralt musta seesamit.

See lihtsalt oli see komplekt, mis minul hetkel kätte juhtus. Võib kasutada sojakastet, värskelt hakitud tšillit ja valget seesamit. Noh lasvõi lihtsalt suhkrut-soola pipart, aga siis pole enam Aasia, onju.

Muuseas järgmine kord ma kavatsen proovida midagi sarnast suvikõrvitsaga. Sest seda sigudikku on veelgi ohjeldamatult rohkem.

No comments:

Post a Comment