Monday, April 15, 2024

Beer and Barrel (Tallinn)

Kui paljud teist on tähele pannud, et Tallinna vanalinna keskel on olemas Sauna tänav? Aga vaatamata sellele on ta olemas ning keset seda kitsukest tänavat asub ka see kõnealune puhvet Beer and Barrel. Mõistagi keskaegses interjööris, kuhu on superhästi sobitatud modernseid elemente ja kentsakaid pilte. Aga minu jaoks on kõigest sellest olulisem köök, nii et asun tellima.

Supivalikut pole ollagi. See tähendab, et on vaid üks ning seegi on kreemsupp. Oehh seda laiskust. Kreemjas juustusupp vinnutatud vürtsikate krevettide ja krutoonidega (12.90) Või noh – selline kirjeldus on vähemalt kirjas veebis leitavas menüüs.

Umbes 10 minutiga jõudiski minu ette kausike, milles laisalt loksuv kollane püree, kaunistuseks peal peenelthaitud murulauk. Esimene sahmakas aroomi tuletab lapsepõlvest meelde ühte sõna: suitsujuust! Maitse jätkab üsna samal moel, ehkki on aru saada, et siia on ka mingit veidi intensiivsemat juustu lisatud, kuid odavama otsa suitsujuust jääb siiski dominandiks.

Ei ärge saage valesti aru, juust on mulle alati meeldinud, kuid eelkõige huvitavamad, intensiivsema maitse kandjad, mida selle sordiga väga seostada ei saa.

Tolmkuivad ja esimese puudutuse peale laiali lagunevad krutoonid ei anna selle vedelale pudrule struktuuri mõttes midagi juurde. Lubatud vürtsikate krevettide asemel on teises kausikeses mingid suvalised kuivatatud kalalised ribakesed, mis ei kanna endas ei erilist aroomi ega maitselisa.

Tätoveeritud ülipüüdlik noormees tunneb pooleli tühjakssöömata kaussi nähes huvi, et kas kõik oli ikka korras ning näib siiralt kurvastavat, kuuldes vastust „igav“.

Teiseks käiguks valin veidi huvitavamalt kõlava „Skirt steik grillitud köögiviljade ja koorene- pipra demikastmega; 23.90 EUR“ (kirjeldus jällegi kopeeritud veebimenüüst täpselt nii nagu ta seal kirjas oli). Umbes pool tundi peale tellimist jõudis kohale taldrik, mis juba kaugelt ja meeldivalt lõhnas rosmariini järele.

Lopsakas rosmariinioksake oli kuumast õlist läbi käinud ning tervitaski kõige peal lebades võimsa aroomipahvakaga. Korralik hambuline lihanuga (mille eest kiitus!) osutus seekord siiski kasutuks, sest steigilatakas oli juba köögi poolt ampsakateks viilutatud. Enamasti küll rosmariiniõli kattevarjus, kuid selle all siiski meeldivalt loomaliha enda lõhna omav liha osutus aga üsna maitsetuks. Null-maitsestus on julge, kuid mitte siiski alati parim valik. Grillitud köögiviljad liha all olid sellest korrus meeldivam elamus, roa kõige maitsvam osa oli aga magus-soolakas-vürtsikas kaste.

Kokkuvõte üsna kasinapoolne. Supipöial jääb seekord horisondist allapoole, tühjaks-söömata kauss räägib sellest kõige selgemat keelt. Praepöial tõuseb suti tasapinnast kõrgemale, kuid seda vaid maitsejulge kastme eest. Parim osa sellest külastusest oli tõepoolest püüdlik ja asjalik teenindus, kuid antud söögikogemuse pealt külastus-soovitust ei tule.
---
lugu ilmus siin

No comments:

Post a Comment