Monday, September 8, 2014

Puraviku-kõrvitsa pannikas

Ja rohkem tõesti polegi vaja. Kaks komponenti, kaks panni ja pisut õli. Soovitan kindlasti praadida eraldi kahel pannil, sest mõlemad osalised kaotava oma mahust ligi pool (seened tegelikult lausa kaks kolmandikku), mistõttu on ühe pannitäie saamiseks vaja alustada kahest.

Vaja läheb:
- kaks suuremat või kolm-neli väiksemat puravikku (noh just nii kuhjaga pannijagu)
- suure peopesa mõõtu tükk kõrvitsat
- tilk õli
- lusikatäis võid
- näpuga soola.

Haki mõlemad algained pöidlaotsa suurusteks tükkideks ja prae kõrgel kuumusel u 10 min aeg-ajalt segades. Kalla pannitäied kokku, lisa või ja prae veel u 5 min. Maitsesta ja sega, soovi korral raputa peale hakitud muru (till-petersell, misiganes meeldib)

Maksumus: 3-4 eurot. Ajakulu: 15 min. Tulemus: kaks kuhjaga taldrikutäit või siis neli portsu, kui serveerida nt spagettidega vms.

No comments:

Post a Comment