Tuesday, July 25, 2017

Suvikõrvitsa-muffin

Suvikõrvitsat saab alati ühel hetkel liiga palju. Vedeleb teine köögilaual ja vahib etteheitvalt sulle otsa - et no mis sa minust siis koju tassisid kui ära kasutada ei oska? Vaata oskan ikka küll!

Üks imelihtne temp on kasutada see rohekas jurakas ära muffinite sisse. Kuna ma saiasööja ei ole, siis kasutan nende valmistamiseks (mida juhtub üldse ehk kord-kaks aastas) kaerahelbeid. Soovitavalt neid va kiir-kaerahelbeid, kuid ilmselt saaks ka harilikest peale mõningast leotamist samamoodi asja.

Et siis riivid jämmmeda riiviga suvikõrvitsa ära, segad kaerahelvestega, maitseainete ja munaga kokku, kühveldad vormikestesse ning virutad 40 minutiks ahju. Jah vaata täpselt nii primitiivne see tegu ongi. Ühe-lause-retsept ja sama lihtne tegu.

Noh muidugi võiks ju siinkohal jahvatada ainete vahekordadest ning soovitavatest maitsesegudest, kuid vaata sel poleks ju mitte mingit mõtet! Suvine kokkamine peab olema lihtne ja maitsev nagu hea anekdoot. Ainuke soovitus, mis ehk tasub andmist - küpsetuspulbrit tasub ikka sisse segada, et tulemus jääks kohevam. Väike soodane noodike võib ehk häirida lõpuks, kuid seda saab edukalt nt pitsamaitseainega varjata. Ja lihtsa lauajuustu asemel võib kakukese peale järgmine korda panna kitsejuustu tüki.

Ära kulus:
- üks noorepoolne suvikõrvits
- u kaks klaasitäit kaerahelbeid
- kolm väheldast muna
- maitseaineid
- tilgake õli vormide määrimiseks
- zipake juustu kakukeste peale

Maksumus: kokku ehk kolm eurot? Ajakulu: 5 minutit ettevalmistust, 40 min küpsemist. Tulemus: 12 soolast ampsukest.

No comments:

Post a Comment