Sunday, September 22, 2024

Oakeeks ehk jahuvaba soolane "sai"

Kui peaks tahtma teha süsivesikute-vaba, sisuliselt proteiinipõhist saialaadset küpsetist, siis tasub pöörata pilk ubade poole. Valged konservoad on selleks üks lihtne variant, siis ei pea ise mässama nende eelneva keetmisega. Kuigi puhtal lusti ja värvi mõttes võiks ju proovida nt valgete ja mustade või punaste ubade segu, et tulemus saaks vähem-saialik/keeksilik :)

Igatahes:
- 300 g konservubade purk
- 3 muna
- 6 g grammi / kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit
- maitse järgi soola / miks mitte ka ürte
- 30 g toiduõli / 2-3 spl
kõik see kraam blenderisse, urinal kreemjaks "taignaks", kallata eelnevalt õliga määritud küpsetusvormi, meele- ja käepäraseid seemneid dekooriks peale ning 180 kraadi juures u 45 minutiks küpsema ahju või kuumaõhuküpsetisse.

Las ta natukese jahtub, siis lõigake seibideks ja paluge kellelgi ära arvata, millest keeksilaadne kraam tehtud on. Uba ei paku mitte keegi!
---
noh muidugi võib alati soolase asemel teha ka magusat varianti, aint et siis pole tulemus enam süsivesikute vaba

No comments:

Post a Comment