Läätsed pole meie kandis just kuigi levinud toiduaine, kuid see on viga! Olgu lihtsalt vahelduseks või siis teadlikuks tarbimisekas (kiudained!) on tegu hea ja toeka toiduainega. Ehkki esmapilgul näikse need terakesed tiba kallid, võib ennast lohutada nonde metsiku paisumisvõimega - kolme-neljakordne kindlasti, kui isegi mitte enam!
Olen ise läätsi pruukinud nii püreesupi komponendina kui omaette (nt lihakõrvasena), kuid nüüd olen paar raksu proovinud teha eri salateid ning ühte neist jagan teiega. Ütlemata lihtne ja samas maitsev ning toitev tulemus on garanteeritud!
Koori ja riivi üks keskmine keedupeet, pressi sinna sisse paar küslaküünt, lisa peediga samapalju keedetud läätsi ja teelusikajagu head sojakastet (nt Heinz). Sega ära ja lase pisut maitsetel ühtlustuda. Jummel kui hea see on! Sobib nii õlle kõrvale kui niisama mugimiseks. Ei tilkagi rasvainet ega liigset soola ... aga nii keelt kui vatsa paitav roog on väga vähese vaevaga valmis!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment