Wednesday, March 31, 2021

Baklažaanikrõbedikud

Millal te viimati valmistasite midagi baklažaanist? Või noh üleüldse kasutasite seda lillat pontsakat viljakest. Oota, veel lihtsam küsimus - millal te nägite seda kasvõi kellegi ostukorvis? 

Novat, seda ma räägingi! Ja teise suupolega paotan, et ega ka ma ise seda just tihti ei kasuta oma kokkamistes :)

Aga igatahes laveerisin hiljuti poeriiulite vahel nagu täissöönud maamesilane ristikuõite ümber ... et no kas isutab midagi? Ja mingi kummalise uitmõtte ajel maandusid mõneminutiste vahedega korvi nii baklažaan kui panko.

Ah et mis on panko? See on sihuke riivsaia eriliik, mille struktuur on helbelisem ja mis annab kauemkestvama ja krõbedama kooriku praadimisel.

Sel moel ma jõuan muidugi varsti sinnamaani, et küsin: kas te teate, misasi on pann? Ja alustan pikka ning lohisevat vastust, et: "vaadake ..." (kaudne vihje ilukirjandusele :) )

Aga lühidalt - teil on vaja kolme taldrikut. Ühel jahu, teisel lahtiklopitud muna ja kolmandal panko.

Baklažaani lõikate paari-kolme millimeetristeks viilakateks (ei koori teda enne, eksole? ja eelnevalt soolata/nõrutada pole ka vaja, need viljad EI OLE enam kibekad). Kergelt maitsestada soovitan ma nii viilakaid kui ka paneeringu-osiseid, nii tuleb maitse parem ja ühtlasem.

Paneerite ja praete korralikul kuumusel kuni kuldpruuni koorikuni. Ja ennäe - see käsnjas ja maitsetu viljake muutub meeldivaks, maitsvaks, pehmeks lihavaks sisuks krõbeda kooriku sees! Noh ja kas see pole just see, mida igasugse paneer-praadimise juures ootamegi?

Soovi korral võib serveerimisel lisada väikese törtsu majoneesi või teie lemmik-kastet igale viilakale ja valmis ongi ülimalt lihtne, kuid samavõrra mõnus taldrikutäis snäkke.

Ära kulus seekord:
- üks keskmine baklažaan
- supilusikajagu jahu
- kopsakas muna
- supilusikatäis pankot
- törts õli praadimiseks

Maksumus: kokku vast u 2.-EUR? Ajakulu - 10 minutit. Tulemus - taldrikutäis kergeks hommikusöögiks või kasvõi sakummiks sobivaid ampsakaid.

No comments:

Post a Comment