Sunday, March 21, 2021

Kolme juustu rull paprika ja singiga

Lavašš on üks igavesti väärtuslik leiutis. Noh umbes nagu tapeet siseviimistluses - lükkad aga uue tapeedi seina ja kõik on justkui uutmoodi ja värske. Lavašš võimaldab sul samamoodi saavutada uusi ja värskeid toiduteostusi. Või noh kuidagi niimoodi, saate aru ju küll!

Üks lihtsamaid võimalusi mingi uudne snäkk lauda panna on keerata mingeid kiireltküpsevaid asju lavaši sisse ja saadud rullid ahjust läbi lasta. Noh ja kui me räägime millestki kiirest ja maitsvast ahju kontekstis, siis räägime me ju tegelikult juustust, kas pole?

Nö baasjuustuks soovitan ma alati kasutada toorjuustu - määrides selle kraami lavašile, saavutame parima vundamendi edasiseks. Kuna see kraam on aga üsna mage, siis edasi on vaja lisada midagi soolasemat ja vürtsikamat (või noh keegi ei keela ka magusamasse suunda kõndida, aga lihtsalt mina ei kõnni toda rada pidi, las see jääb teistele). 

Minu valikuks oli seekord sinkvorsti viilud soolasuse andmiseks, paprika mahlasuse ja veidi tšillikastet teravuse jaoks. Harilik riivjuust annab tihkust ja mozarella mõnusat pehmet venivust - noid hurmavaid pikki juustunõresid, mis nii efektselt portsu etteandmisel venivad nagu maitselubaduste niidistik.

Rullid lõikasin pooleks, et nad kenasti ahjuplaadile mahuks, otsad torkasin hambaorkidega kinni, et juust liiga palju välja ei valguks. Pintseldasin rullid munaga üle, raputasin veidi musta ja valget seesamit dekooriks ja kõmdi ahju. 30 minutit ja valmis!

Ära kulus:

- kaks lehte lavašši

- üks suur totsik kodujuustu

- kaks pätsikest mozarellat

- suur peotäis riivjuustu

- pakendijagu sigiviile

- kaks paprikat

- üks muna ja lusikajagu seesamiseemneid dekooriks

Ajakulu: ettevalmistus 10 min, küpsemine 30 min. Maksumus: oletan et u 6-8 eurot? Tulemus: paras ports neljale sööjale.

No comments:

Post a Comment