Saturday, March 6, 2021

Supikana. Ümbermõtestatud supikana.

Kanasuppi teate? Et fötad shee kanha ja kheedad eine kleine shupp? Aga vaata supipkana käib täpselt vastupidi. 

Ostsin kimbutäie kanaoivakesi ja mõtesin, et mida ma nendega peale hakkan, et panen miski marinaadi sisse või kuidas. Aga kööki jõudes tabas inspiratsioon: supp + kana peaks ju omavahel kenasti kokku sobima või mis? 

Jäi segaseks? Panin koivakesed ahjuvormi, kallasin peale paari kulbi jagu lõunast ülejäänud suppi ja kupatasin nad koos ahju. Poole tunni pärast keerasin külgi, siis veel 15 minuti pärast ja siis veel korra. Lõpuks keerasin kuumuse miinimumi ja lasksin veel 15 min pealt pruunistuda.

Kuna supp ise oli selline krehvtisepoolne asiaat, siis mingeid maitseaineid ei lisanud. Arvestus väga lihtne - koivakesed imavad küll ühest küljest maitset endasse, aga teisalt keeb suppi ka vähemaks ning maitse muutub intensiivsemaks.

Novat, selline ta siis ongi - ümbermõtestatud supikana.

No comments:

Post a Comment