Friday, August 4, 2023

Üleküpsetatud kanatiivad tomatisel kombel

Kes siis kanatiibu ei oskaks valmistada? Aga vaata niimoodi polnud mina veel varem teinud ning seetõttu oli põnev. Sestap olgu kirja pandud

Suvalises marinaadis kanatiivad (võid mõistagi ka ise ennem marineerida, aga siis läheb veel kauem) mäkerdad tärklisest läbi. Mitte jahust või pankost vms paneeringust, vaid tärklisest - see on aasiapärasem ja annab krõbedust. Maisitärklise asemel võid ka kartulitärklist kasutada, põhimõttelist vahet pole.

Ahjuplaadil küpsetad seni kuni on praktiliselt valmis ... või noh, ega kui saab juba ka päris valmis, pole hullu, järgmise etapi tõttu pole ohtu et nad ära kuivaks. Aega ei saa ette öelda, sest sõltub ju ahjust ja režiimist, aga rusikareegel - kuni on mõlemalt poolt kuldpruun ja liha kipub juba kontidelt eemalduma kahvliga torkides. Nt 20 min ühelt ja 20 min teiselt poolelt vms.

Senikaua valmistad ette tomati-sibula-küüslaugu ködi. Kas teed seda tavalistest tomatitest või tomatipastast, minu poolest kasvõi ketšupist, see pole nii oluline, lihtsalt maitsestamised tulevad erinevad. Sibul koos küslaga annavad mahlasust ja maitset, sojakaste ei tee paha, tšillikest või muud tulisust mõõdad jällegi oma maitsemeele järgi. Tomat annab happekest, soovi korral lisad ka lusikatäie mett, et saada täiendavat magusust ja karamelliseerumis-efekti.

Oluline etapp saabub nüüd esimese etapi lõpus - nimelt juba praktiliselt valmis kanatiivad tuleb mingisse kaussi panna, tomatiködiga üle kallata ja läbi segada. Nüüd uuesti ahjuplaadile ning seekord juba lühidalt, nt 5+5 min uuesti üle küpsetada. See lisaküpsetus annab nüüd juurde mahlasust ja ekstra aromaatsust ning viib tavapärased tiivakesed uuele tasemele.

Mässamist on rohkem kui tavaliselt, aga kuulge, mõnikord võib ju ka pisut vaeva näha, kas pole

No comments:

Post a Comment