Friday, December 17, 2021

Kalarestoran (Pangodi)

Elu on ikka üks imelik asi. Eestis kui mereäärses riigis tuleb kalarestorane taga otsida nigu tikutulega. Üks neist tegutseb aga juba ligi kakskümmend aastat ja üldse mitte mere ääres, vaid kuskil sisemaa küngastikus. Ja mis kõikse imelikum, ma polnudki varem sinna sattunud! Ärge küsige, ise ka imestan!

Kauni vaatega künkanõlv on kena koht aknast välja vaatamiseks ka talvisel hämarduval tunnil, vähesed puhvetid saavad säärase maalilise panoraamiga uhkustada. Pühapäeva õhtupoolikul pole siin aga mitte just ülemäära palju vaadet imetlevaid kundesid, kuid sedavõrra kiirem ja ladusam on kliendikogemus.

Menüü on lihtne ja asjalik, räägib heast kontseptuaalsest köögist, kes ei ürita tabada trende ning sobida kõigile. „Meie siin teeme klassikalisi kalaroogi, võtke heaks või pange pahaks“. Ei mingeid burkse-pokesid või veganrahvale meeldidapüüdmist. Lihtne ja rahulik värk ning sellisena vägagi sümpaatne.

Esimene roog ehk „Kalasupp klassikaline põhjamaine“ (5.-EUR) võtab saabumiseks aega napp 10 minutit. Jõuliselt aromaatne, kuum ja vähese maitsemuruga dekoreeritud – jahe õhtupoolik muutub kohe kraadivõrra soojemaks. Ülipeenelt hakitud köögiviljad, lahkelt lisatud muredad valge kala tükid. Kausi lõpupoole hakkad tundma, et huuled kergelt naksuvad kleepjalt – see räägib alati head keelt supipõhjast ehk leemest. Ei midagi erilist ega originaalitsevat, kuid lihtsalt üks hästi tehtud lihtne kalasupp!

Teine roog „Koha kooreses kastmes“ (11.80 EUR) saabub 25 minutiga, täpselt parasjagu ajastatult nii et esimene käik on menetletud ja ooteaeg pole veel ka pikaks veninud. Peategelane ehk koha kastmes on eraldi kausikeses kenasti ahjukuuma näinud ja pruunistunud. Rammus ja veidi juustusena mõjuv kaste õilistab kerget kalaliha ja soojendab ihu ning hinge. Lisandina valitud „hautatud köögivili“ meenutab küll kahtlaselt tuntud külmsegu, kuid ega sellest pole häda midagi, mõõdukalt maitsestatuna on see sobilik lisand ikkagi, kerge kala ja kerged köögiviljad lasevad ka toidujärgselt end värskemalt tunda.

Kokkuvõte sedapuhku mõõdukalt positiivne. Puhveti asukoht ja välisvaade on väärtus omaette ning tasub kohalesõitmist, rääkimata mõnusalt enesekindlast kontseptsioonist, järjekindlast tegelemisest sellega, mis endal hästi välja tuleb. Nii supi- kui praepöial näitavad üheskoos leebelt ülespoole. Kulinaarset orgasmi siit puhvetist ei leia, kuid hästi oskavad nad süüa teha ikkagi, miks siis mitte kiita ja toetada külastamis-soovitusega!
---
lugu ilmus siin

No comments:

Post a Comment