Friday, March 8, 2024

Juustu-kohupiimatäidisega lavaširullid

Kindlasti on sellel toidul oma nimi nendes piirkondades, kus lavaši või tortillade või muude lameleibade kasutamine on igapäevane. Lõppeks pole see ju muud kui taldriku, nugade/kahvlite ja salvrättide aseaine ühekorraga. Mida sa sellele taldrikule enne rullikeeramist paned ... aga paned seda mida parasjagu saada on. Paremal juhul seda, mida tahad.

Mina tahtsin panna suluguni ja brõnza juustu. Ainult sulugunist mille iganes tegemine pole hea mõte, sest siis peab teda tulipalavalt sööma - kuumalt efektselt pikki sulajuustuniite andev kraam muutub jahtudes taas tahkeks massiiviks. Brõnzaga segatuna saab tulemus hoopis parem ... ja kohupiima lisamisega minu meelest veelgi etem. Noh anud juhul kodujuustu lisamisega, aga mõte on ikkagi sama :)

Umbes võrdsetes kogustes (150 g ehk kumbagi?) riivisin nii sulugunit kui brõnzat, segasin kodujuustuga (u 300 g), maitsemuru ja soola-pipraga.

Maitsemuru all pole võimalik jällegi öelda, et mida tingimata peaks või ei tohiks kasutada. Minul on sügavkülmas alati suvel valmishakitud tilli ja peterselli, aga võib lisada ka kuivatatud oreganot õi basiilikut. Peamine on anda väikest täpilist visuaalset ilu ja veidi ka endale meeldivat aroomi - miks mitte kasutada kasvõi valmis pitsamaitseainesegu - see on ju ometigi disainitud sobituma juustuga, kas ei?

Novat ja siis kellaosuti liikumise suunas - segu laotub lavašile, see keerdub rulli, tükeldub ja vaiksel tulel aegamisi pruunistub. Päris ise, ausõna :) Niipalju pruunistub et ilus oleks ja juust sulama saaks.

Noh ja kui sa oled samapalju oinas kui mina, et soolasele juustule liiga palju soola juurde panid, siis tuleb kiiresti mingi dipikaste ka valmis segada, et oleks kuhu lapikuid täidetud jupikesi torgata enne ampsamist.

Kiire ja lihtne ... ja no kellele ei meeldiks siis need kaks asja kombineerituna, mida süüa ei tohiks - tainas ja juust, onju :D

No comments:

Post a Comment