Monday, July 8, 2024

BRO Grill Cafe & Shawarma (Narva)

Elu on täis üllatusi ja mõni neist on meeldivam kui teine. Kes oleks võinud arvata, et ühel päeval istun ma Narvas Peetri platsil šaverma-kohviku välilauas ja vaatan lukkulöödud piiriväravaid. Ning et see šaverma-pitsa-burksi koht pakub ühtlasi ka päris süüa ja teeb seda märkimisväärselt heal tasemel?

Teisipäine pärastlõuna, peale minu on lihtsavõitu ruumis veel vaid üks kunde. Astun leti juurde, ütlen riigikeelse „tere“, mille peale naeratav piiga leti taga lülitub ümber samale keelele, tehes seda kiiduväärselt heal tasemel – Narva linnas on see juba esimene pluss!

Ilusa ilma puhul istun välilaua taha ja naudin mõnusat ilma ja vaatan tõtt nagu kõpsti kohale saabunud kahe noorepoolse hakiga, kes vastaslaua toolide seljatugedel end sisse seavad, jälgides ja oodates.

Napilt viie minutiga saabub tellitud „Seljanka“ (7.00) ning asutus saab kirja järgmise plussi – hapukoor on serveeritud eraldi totsikus. Supileemeke näeb küll välja kuidagi liiga läbipaistev (seljankas ootaks tummisemat/tihkemat nägu) kuid juba esimene lõhnatervitus teatab vaatamata tuulisele ilmale, et see on üks ehe kraam! Ja tõepoolest, siin kausikeses leidub kõik ootuspärane – mitut-setut sorti liha, sinki ja vorstikesi, piisavalt happelist ja õrnalt vürtsikat leemekest, veidi hapukurki ning oliive ja sidruniviilakat. Võin küll eksida, aga vist üks oliivist erinev tegelane võis isegi ka kappariviljake olla, kuid see kadus heakskiitva ümina saatel ennem hammaste taha, kui jõudsin vilksamisi nähtusse süveneda. Kauss tühjenes kiirelt ja lõpuni ning ka kausile järgitulnud piiga said kiidusõnade peale naeratada.

Ahjaa, värskeltgrillitud pehme saiaviilaka üle tundsid rõõmu sulelised kaaslased, kes küll naeratada ei osa, aga tänulikult kätsatada küll :)

Tellimuse hetkest 15 minutiga saabus ka teine käik: „Grillitud sealiha“ (16.-EUR) ning jällegi kukub siit kohe mitu plusspunkti. Esiteks tellimise hetkel küsiti küll, et kas soovin ka mingit kartulit juurde, kuid samas seletati kohe, et liha juurde käivad juba grillitud köögiviljad ja salat – ning aktsepteeriti mõistvalt, kui ma kartulivariandi välja jätsin.

Teiseks on roog ise visuaalselt väga viisakalt vormistatus alates kivitahvlist taldriku asemel kuni viisaka pesitsi vormistuseni. Noaks on korralik sakiline tegelane, mis ei jäta liha menetlemisel hätta – jälle kena ja asjakohane detail.

Peategelane ehk liha – peaaegu et perfektselt vormistatud, korralikult maitsestatud ja piisavalt suur, et õigustada roa paigutamist menüü kategooriasse „midagi tõsist“. Tõsi küll, küpsetusaste mõttes oli liha minu maitse jaoks veidi liialt kaua kuumust näinud, kuid ega ma ei olnud ka esitanud omapoolset nägemust selle osas. Kui üleüldse midagi siin ette heita, siis liha juurde võiks kliendi käest küsida küpsusastme soovi, aga üldises plaanis on see vähetähtis (tuletan meelde, see siin pole pretensioonikas restoran, vaid pigem kiirsöögile rõhuv puhvet).

Lisandid teevad veel lisamõõtmelise pai kliendile. Mitte lihtsalt värskelt grillitud köögiviljad, vaid ka väikese seesamilisandiga. Mitte lihtsalt kurgiviilud ja salatilehed, vaid kergelt balsamicoga üle nõristatud. Ja isegi ürdioksakesed lihal on nopitud ennem seda, kui nende varred puituvad ning sellise valmidusastmega on nad lihale sobivad lisanoodi andjad!

Ja oi – peaaegu oleksin unustanud – adžikalaadne jämedastrutuurine kastmeke oli niiiiii mõnus-maitsvalt magus-vürtsikas, et koukisin viimaste lihatükkidega kastmetopsikese jäägitult tühjaks!

Kokkuvõtte üllatunult positiivne. Supipöial on 95% püstiasendis ja praepöial umbes samavõrra kikkis. Jah, mõlema puhul oleks pisitillukesi nüansikesi võimalik parendada, aga jällegi – kiirsöögipuhveti kohta on see uskumatult hea tase niigi! Seega soovitan, kohe kindlasti soovitan!
---
lugu ilmus siin

No comments:

Post a Comment