Friday, July 5, 2024

Lavašiümbrik

Vaata ennevanasti olid inimesed siuksed imelikud, et kirjutasid paberi peale tähenumbreid ja muud ninnu-nännut, joonistasid roosasi südamekesi, nimetasid tulemuse kirjaks ning panid selle ümbrikusse, mis polnud üldse söödav! Noh olgu, ümbriku äärekesel ja margikese tagaküljel oli veidi maitsvat liimikest, mida limpsida, aga kesse jaksas niipalju lakkuda, et kõhu täis saaks!

Tänapäeval on sootuks teine tera, võtad täisteralavaši, lõikad parajateks juppideks, täidad millega iganes, voldid ümbrikuks ja paned nahka. Vot see on elu, ma ütlen!

Täisteralavašš pole nii elastne kui on nö puhtast nisujahust variant, sestap on mumst hea mõte teda ennem lahtiklopitud munaga mäkerdada, vältimaks rebendeid ... lisaks aitab see ümbrikul paremini koos püsida.

Mina panin sinna ümbrikusse riivjuustu, kanapada ja veel riivjuustu. Sina pane mida tahad. Aga riivjuustu pane ikka, eks! Voldid kokku, liitekohad mäkerda veelkord munaga üle - siis ei valgu täidis pannile särtsuma. Praed ära ja paned nahka. Isegi postkasti ei pea otsima - puhas ajavõit!

Maitserõõme!

No comments:

Post a Comment