Sunday, December 6, 2020

Immuun-mesi

Mõista-mõista, mis siin pildil on? Mitte mis on valesti, vaid mis õigesti ja maistvasti ja tervisti?

Ahhhaaaaa, ei arvanud ära, jah? Või noh, väike vihje oli ju nimest näha. Et no mesi. Et magus ja tervislik ja puha. Aga vata see häda on mul küljes, et magusat ma väga ei fänna. Lusikaga mett sisse ajada suutsin ehk lapsena, aga mida vanemaks, seda vähem ma sellist vänget magusalaksu ihaleda mõistan.

Ja siis see teine asi, mida ma kohe üldse eriti heaks arvata ei oska. Astelpaju. Külmununa paar marja põske pista ja siis vaikselt sulavat haput värskust endasse imada nagu käsn - seda küll. Aga vaata astelpaju lõhn meenutab mulle üsna üheselt maohapet. Noh teate küll seda hetke ja olukorda, kui olete toda lõhna tajunud, kuskil trepikojas või nurgataguses ... pole ju meeldiv, ega? (kes ei mõistnud, siis see on okse lõhn, prrrrrr).

Aga siis mingi uitmõtte ajel panin blenderisse peotäie külmunu marju ja kulbitäie mett lisaks. Maru-äge-hea asi sai kokku! Hape ja magus tasakaalustasid kenasti üksteist ja tulemuseks oli tubli usk, et noh vaata seda kraami tuleb iga hommik üks supilusikatäis sisse võtta ja siis immuunsüsteem tänab ja kiidab ja pakatab võimekusest ja puha.

Olen seda segu nüüd mitmel-setmel korral juurde teinud, kui nüüd viimati taipasin siia veel ka jupi ingverit lisada. No nüüüüüd sai asi täiesti imetabaselt kokku kõlama - magus, hapu ja vürtsikas! Usk kraami võluvägisesse võimekusse kasvas veel kolm korrust kõrgemaks. Nii et soovitan ka teil seda järgi proovida.

Minul läks viimati köögikombaini sisse:

- pöidlane jupp värskelt peenekshakitud ingverit

- 400 g pakk külmutatud astelpajumarju

- kilone pangetäis mett

Kõigepealt lasin marjadel koos ingverida kenasti ja külmunud kolinal ära mudrustuda, siis lisasin mee ning korraks veel vurrrrrdi läbi ja valmis ta ongi! Pane aga purkidesse ja külmikusse hoiule.

Maksumus - vist nii umbes 10.-EUR? Ajakulu - 5 min. Tulemus - vähemalt kuu aja jagu energialaksu ja immuun-buusti igal hommikul. Ja mida meie tõbisel ajal sul siis veel vaja? Ahjaa, naeratust on ka vaja. Aga see tuleb ise, kui lusikatäis särtsakat mesikraami pintslisse on pistetud!

No comments:

Post a Comment