Sunday, November 21, 2021

Hirveliha äkis metsaseentega

Oled sa kunagi söönud poolsuitsuvorsti? Hirvelihavorsti marineeritud seentega? Lusikaga ja otse konservikarbist? Ropult hea on kas tead!

Mõte teha lihast äkist tundub ... eee no kentsakas, kas pole? Äkis on ikka värskest kalast ja sibulast tehtud, kuidas nüüd siis korraga lihast? Aga ... no miks ka mitte!

Hästi peenelt hakitud liha segamini vähese koguse marineeritud seentega, röstsibula ja sinepiseemnetega kõlab isuäratavalt. Ja maitseb umbes kolm korda lihalikumalt kui seda alguses ette kujutadki. Noh, minumeelest oleks seeni võinud rohkem olla, praegu annavad nad vaid enamuses oma marinaadise hapukuse, kuid igatahes on see üks paganama põnev ampsakas. Ja kui läheneda väikese lusikaga ja põõõõhjalikult mäludes (sest ainult nii saab selle headuse kõik nüansid kätte), siis sellest väheldasest karbikesest on maa ja mets, et rahuldada ka kõige aplama lihahimu.

Ja ei, ma ei ole tasustatud reklaamikirjutaja :)
---
PS - minut peale postitamist meenus positiivsena asjaolu, et see kraam polegi roppumoodi ülesoolatud nagu enamasti valmistooted kipuvad olema!

2 comments:

  1. Lisaks hirveliha äkisele on sama tööstus ka teisi lihasid äkiseks teinud, need samamoodi head...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eks mul endal tekkis ka himu neid teisi proovida juba :)

      Delete