Pesto rosso ehk punase pesto tegemisel on mul kombeks lisaks tavapärasele kombole päikesekuivatatud tomatid / juust / piiniaseemned /küsla / õli / sool lisada ka mingit happelist nüanssi, tavalist kas sidruni- või laimimahla näol.
Aga tegemise hetkel selgus, et neid kumbagi polnud käepärast. Kuid külmikus oli ju tamarindi kontsentraati, jõuliselt ja põnevalt haput ollust, mille kasutamisel ma olen seni alati hädas olnud. Maitse suurepärane, kuid värvi mõttes sobiks ta ilmselt ainult mõnesse šokolaadisse maiusesse, mida mina aga teha ega tahta ei oska.
Nüüd siis juhtus see, mida oligi oodata. Maitse mõttes sobis see granaatõuna/kohvi/kakao segune intensiivne kreem pääääääris kenasti, tuues huulile vähemalt vähemalt hinnangu: "ooo, kui huvitav" :) Värv aga - noh te ju näete ise.
No comments:
Post a Comment