Sunday, October 23, 2022

Nobel (Narva)

Narva Astri keskuses on kolmanda korra peal end sisse seadnud Rahva Raamatu pood – otsige see üles, leiate ka kõnealuse puhveti. Muud orientiiri ma anda ei saa, sest veebipesa sellel kohal sisuliselt pole, ainult FB’s nõrk jäljeke aastatetaguste fotodega. Eks ta tänapäeval ole kentsakas küll niimoodi majandada, aga ju nad kuidagi toime tulevad.

Kolmapäeval pärastlõunasel ajal oli lisaks minu vaid üks lauatäis inimesi, mitsap mind pani veidi üllatama letitaguse proua teade, et: „meil on praegu suur tellimus, ootaeg on u 40 minutit“. Aga õnneks mul aega oli, nii et pole hullu, saangi veidi arvutis tööd toksida.

Proua kiituseks tuleb öelda, et ta küsis minu käest üle toitude serveerimise järjekorra. Ning ka seda, et tema ajatunnetus oli laitmatu – supp laekuski 35 minutit peale tellimust.

Forelli-ahvenasupp kookospiimaga“ (7.-EUR). Taldrik suuuuuuur nagu suvitajanna kübar ja kreemise leeme pinnal jämedalt hakitud maitsemuru. Aroom on küll suhteliselt olematu – kookoskreem kipubki lõhnu lukustama, kuid maitse seda parem. Peenelt hakitud paprika ja porru, aedoad ja pontsakad forellitükid. Juhul kui siin nüüd ahvenat pidanuks olema, siis pidi see küll partisan-ahven olema, sest eranditult kõik kalatükid olid tublilt roosakad. Aga pole hullu, sest leem oli kenasti kalaga kontakti saavutanu, tihe ja maitseküllane. Mitte tilgakestki ei jäänud taldrikusse – ja see on hea indikaator.

Kohafilee aurutatult mädarõikakastmega“ (14.-EUR) saabumisega läks kokku 50 minutit ja see praad oli ootamist väärt! Juba prae olemus – jääsalati põhjal kuhil vokitud köögivilju ning selle tipus kalakene – on minu meele järgi roog. Ei mingit ballasti, visuaalselt nauditav ning tagapihta veel maitsev kah!

Magushapud paprika-suvikõrvits-aedoad olid näinud värskeltja parajat kuuma. Külm õrnalt mädarõikane kaste sobis kenasti jääsalatiga. Kala ise oli suisa perfektne, mõõdukalt seesamiseemnete ja pipraga dekooritud, maitse värske, klaar ja suisa krevetine. Ilma liigse omapäratsemiseta valmistatud lihtne, aga oivalise tunnetusega valmistatud köögikunsti taies!

Kokkuvõte vägagi rahul. Supipöial on kenasti püsti, praepöial aga suisa vaimustuses. Minu sisemine kassloom lööb rahulolevalt nurru ja kiidab kalakunsti valdamist! Soovitan, kindlasti soovitan!
---
lugu ilmus siin

No comments:

Post a Comment