Ostan päris tihti R-kioskist neid pisikestes pudelites ingverišotte, eriti bussijaamast kuhugi teele asudes.
Nüüd aga vaatasin köögis otsa ingveripakile ja mõtlesin et - mida hekki - miks ma ei võiks ise seda tõmmist teha?
Viskasin siis potti viilutatud ingveri, sidrunheina varrekese ja laimilehekesed ning panin liitri veega keema. Poole keetmise pealt tuli pähe lisada ka pool sidrunit koos kõige koorega - noh et mõru mekk kah man oleks. Magusa-hapu tasakaalu tuunisin suhkru ja sidrunhappega. Vett lisasin veel mitu korda, kokku tuli vast nii kaks liitrit, sest kogu kuivkraam tõmbas päris palju endasse ja tulemuseks sai u liiter tõmmist.
Lasin ca pool tundi keeda, kurnasin-jahutasin ja ... ooooojaaaaa! Seda mängu saan mina veel palju mängima, proovides eri lisandeid ja koguseid, sest see tulemus mulle kohe paljuväga meeldib!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment